lauantai 14. tammikuuta 2012

Home, sweet home

Uusi kerroshäkki

Klikkaamalla näet isomman kuvan kerroshäkistä. Kanilastamme en ole varmaan koskaan laittanut minnekään kuvia. En oikeastaan tiedä miksi? Mutta tänään asiaan tehdään muutos - oh yeah. Päätinpä nimittäin pari minuuttia sitten ryhtyä väsäämään postausta jossa esittelen vähän kanilaamme. 


Ensimmäinen kanilamme sijaitsi pienessä huoneessa, joka loppupeleissä alkoi käydä lievästi sanottuna ahtaaksi… Joten, loppuvuodesta 2009 uusi kanila valmistui ja pääsimme muuttamaan puput aivan uusiin asuntoihin.  


Kanilassamme on yksi kerroshäkki, jossa on yhteensä 6 asuinpaikkaa. Jokaisessa häkissä on kätevä heinäkaukalo. Äärimmäisen iloinen olen myös siitä, että jokaisessa häkissä on poisvedettävä pohja, joka helpottaa siivousta. Aina en jaksa niitä pohjia ryhtyä repimään paikoiltaan, mutta esimerkiksi kanilan kevätsiivouksen koittaessa on ollut tapana irrottaa ne ja puhdistaa perusteellisesti.
En nyt ihan tarkalleen muista häkkien tilavuuksia, mutta ovat sen verran tilavat että isompikin kani mahtuu siellä makoisasti elelemään. Kanilassa on myös erillinen pitkä käytävä josta saatiin kätevä juoksutustila asentamalla siihen vain verkko-ovi. 
 
Kanilamme päivärutiineihin kuuluu ruokinta aamuin illoin. Kaneillamme on tietenkin aina tarjolla raikasta vettä sekä hyvälaatuista heinää. Aina sillon tällöin kanit saavat myös tuoretta, kuten vaikkapa porkkanaa tai omenaa. Mitä milloinkin keittiöstä sattuu löytymään. 
Häkit pidetään puhtaina, samoin myös muu elinympäristö. Jokainen kani saa joka päivä huomiota ja pyrin järjestelemään aina aikatauluni siten, että jokaisella jänöllä olisi mahdollisuus päästä käytävälle juoksentelemaan. Vaihtelun vuoksi saatan välillä viedä pupuja ulos. Toiset kanit saavat rellestää ulkona ihan vapaana, toisia pidän valjaissa ja toisten kanssa saatetaan aina silloin tällöin hyppiäkin. 

- Annika
4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Komee toi kerroshäkki! Mut sitä kuvaa ei jostain syystä voi klikkaa suuremmaks, tulee error?

Annika kirjoitti...

Kiitos! Hmm, mahtaakohan nyt toimia? Siirsin kyllä ton linkin pois kuvatekstistä =D

Hanna kirjoitti...

Nyt pelittää! Ps. http://rusakot.blogspot.com/2012/01/haaste.html

Anonyymi kirjoitti...

Ootko sä kasvattanu kluppia? Mulla on nimittäin ollu sun kasvattama kluppa, joka tosin lopetettiin aika nuorena..